1. Ahány nemzet, annyi féleképpen kávézik.

  Az olaszok cukorral, a mexikóiak fahéjjal, a belgák csokoládéval, a marokkóiak borssal, az etiópok sóval, a Közel-Keleten többnyire kardamommal és egyéb fűszerekkel ízesítik. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.

 2. A kávé a második legfontosabb kereskedelmi cikk a világon.

  Az első, a legnagyobb mennyiségben forgalmazott termék a kőolaj.

 3. Az eszpresszó a latin „nyomni” szóból ered.

  Mint ahogy a többi kávéfajta, az eszpresszó avagy presszókávé neve is az elkészítés módjára utal, és olasz eredetű: az eszpresszógép az “összenyomott” őrölt kávén át magas nyomással épp forráspont alatti hőmérsékletű vizet présel. Egy jó presszókávénak ugyan magas a koffeintartalma, de kis adagban is fogyasztjuk, kivéve, ha egy nehéz reggelen a napot egyből egy dupla-presszóval, azaz doppióval indítjuk. (Egy adag eszpresszó körülbelül 7 gramm kávéőrleményből készül.)

 4. A leghíresebb kávés idézet

  „A kávé kétkedővé, komollyá, és filozófussá tesz minket.”
  Jonathan Swift

 5. Minél frissebb, annál jobb!

  A kávé akkor a legízletesebb, ha közvetlenül főzés előtt frissen őrölik. A vákuumcsomagolású kávé szintén képes azonos mértékben megőrizni a frissességet, de amint felbontja a csomagolást, a kávé sajnos a fénnyel és levegővel való érintkezés következtében fokozatosan veszít aromájából.

Próbáltad már?

Próbálja ki most kedvezményes Cafeland kapszulás kávéinkat!