Ezen termék megvásárlásakor 58 bónuszpontot írunk jóvá számláján!

Trovet PMR Puppy Milk 400g

5.890Ft (bruttó)

Tejpótló tápszer kölyökkutyák részére.
Az újszülött kutyák életének kb. első 3–4 hetében legfontosabb táplálékuk az anyatej. Az újszülöttek a születés legkésôbb 1–2 órán belül táplálékot vesznek magukhoz. A táplálékfelvételt 2–3 óránként ismétlik meg ezután, még kb. 2 hetes korukig. Az élet első 72 órája döntő fontosságú az anyatejben található, fertőző betegségek elleni ellenanyagok felvétele szempontjából is. A tehéntej azonban alacsony fehérjetartalma és magas cukortartalma miatt önmagában nem alkalmas táplálékként.

Egységár (bruttó): 14725,00 Ft / kg

Leírás

Trovet PMR Puppy Milk 400g

Így amikor a kiskutyák érkezésére felkészülünk célszerű arra is gondolni, hogy megfelelő tejpótló tápszer is kéznél legyen arra az esetre, ha az életük első napjaiban valamiért az anyakutya nem lenne képes őket megfelelően szoptatni. Azok a kiskutyák ugyanis, akik ilyen esetekben is megfelelő táplálásban részesülnek jó eséllyel ugyanolyan egészségesen nőnek fel, mint az anyatejen felnőtt társaik. A jó minőségű tejpótló tápszerek az anyakutya tejének összetételét nagymértékben megközelítik, és annak pótlására szolgálnak.

A Trovet PMR Puppy Milk 400g kölyökkutyának teljes értékű tejpótló tápszer az elárvult kölykök felnevelésére. Alkalmas továbbá nagy létszámú alom esetén a szoptatás kiegészítésére, ha a szuka tejtermelése nem biztosítja a kölykök szükségleteit. A nagy energia és fehérje aránynak köszönhetően tápértéke magas, laktóz tartalma alacsony (18 %) hasonlóan a szukák tejében lévő laktóz mennyiséghez (14- 18 %). Az újszülött kölykök számára könnyen emészthető.

Javallatok:
– Elárvult, gyenge, nem megfelelően táplálkozó kölyköknek.
– Ha a szuka nem szoptatja megfelelően a kölyköket.
– A szuka elégtelen tejtermelése.
– A tej nem megfelelő minősége.
– A kölykök nem megfelelő fejlődése.
– A szoptató szuka betegsége (tejmirigygyulladás, méhgyulladás esetén).

Etetési útmutató:
15 naposnál fiatalabb kölykök: legkönnyebb a cumisüvegből történő etetés, mely minél hosszabb cumival van ellátva, így segíthetjük a kölyköt a szopásban. Az általános napi adag 180 ml/kg. Szoptatás után a kölykök hasát meleg vattával masszírozzuk, vagy bízzuk egy másik kutya gondoskodására.
15 naposnál idősebb kölyköket már meg lehet tanítani, hogyan igyanak egy lapos tálból, miután először az ujjunkról (amit előtte alaposan megtisztítunk) nyalogatják le a tejet. Az etetések alkalmával csak kisebb adagokat adjunk naponta 4- 5 alkalommal, reggel és este mindenképpen. A maradékot öntsük ki, a tálat mindig mossuk tisztára.
3, 5 hetes kortól kínálhatunk a kölyköknek Trovet Puppy  kölyöktápot ha szükséges beáztatva, egyidejűleg naponta csökkentve a tej mennyiségét, melyet egyre inkább vízzel helyettesítünk. A 40. naptól hagyjuk abba a tejpótló etetését és csak a kölyöktápot etessük naponta 4- 5 alkalommal kis adagokban, ivóvizet korlátlanul biztosítsunk. Rossz étvágyú szukáknak, előrehaladottan vemhes és szoptató szukáknak, melyek kondíciója ennek következtében leromolhat, a Trovet PMR- t kínálhatjuk az ivóvízhez keverve maximum 150 gr / liter víz arányban.

A port 37 oC- os vízhez kell keverni, ugyanis a táplálék legkedveltebb és legelfogadottabb hômérséklete kb. ilyen. Mivel hétnapos korig általában 2–3 óránként adunk az oldatból, mindig frissen készítsük el a tejpótlót.

A tápszerek összetételére jellemzô, hogy a fent leírtak miatt laktózmentesek, de teljes értékûek (a fajspecifikus, fejlôdéshez szükséges energia- és a beltartalom figyelembevételével), jól hasznosítható nyers fehérjét, nyers zsírt, A- , D- és E- vitamint is tartalmaznak. A mesterséges szoptatáskor a fej megfelelô, egyenes, kissé nyújtott tartására kell ügyelni. A cumisüveget csak olyan mértékben szabad megemelni, hogy levegô nyelésére ne kerülhessen sor. A folyadék túl gyors áramlása sem kívánatos, mivel az igen könnyen a légutakba és az orrnyílásba kerül, ami végül is félrenyelést, majd tüdôgyulladást és a kölykök elhullását okozza.

A leggyakoribb halálokok: a szoptató szuka kimúlása; a tejelválasztás részleges vagy teljes hiánya; több kölyök megszületése, mint amennyit a szuka megfelelően gondozni és táplálni képes; emlőgyulladás; méhgyulladás; bizonyos gyógyszerek káros hatása a szuka tejére és ezen keresztül a kiskutyákra stb.

Gyakran okoz halált a kölykök lehűlése is. Az újszülöttek hőszabályozási mechanizmusa ugyanis gyenge, s emiatt állandóan melegben kell tartani őket. A kicsiknek kb. 29- 32 °C fok hőmérsékletre van szükségük, életük első 5 napja során. A következő héten a hőmérséklet 27 °C- ra, a 4. és 6. hét között pedig 24 °C- ra csökkenhet. Hathetes koruk után a kiskutyáknak már 21 °C is elegendő ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Az ellető ól megfelelő fűtését infravörös lámpákkal könnyen megoldhatjuk (a lámpák köré helyezzünk védőrácsot!). Ha a kiskutyákat valamilyen oknál fogva együtt nevelik, nincs szükség túl magas külső hőmérsékletre, hiszen egymást melegítik.

További információk

Tömeg 0.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Trovet PMR Puppy Milk 400g”

Egységár (bruttó): 14725,00 Ft / kg