Ezen termék megvásárlásakor 2 bónuszpontot írunk jóvá számláján!
Akció! -18%

Napraforgó fekete 1kg

340Ft 280Ft (bruttó)

A napraforgómag olajtartalma nagyon magas, ezét fontos élelem a madarak számára. Kisebb és nagyobb madarak kedvenc eledele.

Egységár (bruttó): 340,00 Ft / kg
Egységár (bruttó, akciós): 280,00 Ft / kg

Leírás

A napraforgó magját számos madárfaj szereti és élvezi magas vitamin- és ásványi anyag tartalmának jótékony hatásait.  A napraforgómag kiemelkedő E és B1-vitamin-forrás, magnézium és kalcium és kálium tartalma is számottevő, szóval ez egyik legkiválóbb állateledelek egyike. Napraforgó fekete 1kg

Egyre több költöző madár nem vándorol délre, hanem itt mar nálunk. Ezek a madarak a mi segítségünkre szorulnak, hogy átvészelhessék a telet. A legtöbb nálunk telelő madár is elpusztulna ha nem kapna tőlünk rendszeresen ennivalót.

A napraforgómag olajtartalma nagyon magas, ezét fontos élelem a madarak számára.

A Cinkepár fiókáinak felneveléséhez naponta hernyók, lárvák, bogarak, bábok és tojások százait gyűjti össze. Aki ezeket a hasznos madarakat a téli etetéssel a kertjébe csalogatja, szoktatja, annak kevesebb panasza lesz a kártevőkre. Fontos, hogy olyan etető helyezzünk el, amely a madarak számara könnyen hozzáférhetően, esőtől, hótól védve tárolja az élelmet. A legtöbb áttelelő madarunk rovarevő, ezért már novembertől kezdjük el etetésüket és áprilisig folytassuk, amikor mar megjelennek az első rovarok. Helytelen csak fagy idején és nagy hóban etetni. Az eledelt főként reggel és délután szórjuk ki. Telén a nappalok igen rövidek (kb. 8 óra), így a madarak 16 órán át nem táplálkoznak. Amennyiben egy madár 24 órás fagy után nem jut élelemhez, úgy halálra van ítélve.

A forgalmas téli etető látványosságot is kínál, ami kikapcsolódást, felüdülést nyújt. Egyben alkalmas arra, hogy gyermekeinkkel megszerettessük a madarakat és rajtuk keresztül az egész természetet.

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Napraforgó fekete 1kg”

Egységár (bruttó): 340,00 Ft / kg
Egységár (bruttó, akciós): 280,00 Ft / kg