Sok tulajdonos felkészül egy extra takarítási időszakra amikor új kölyökkutyát nevel, de ha a szobatisztaságra nevel és nem sikerül, vagy túl hosszú ideig tart, könnyen viheti töréspontig a kutya és gazdája kapcsolatát. A cél az, hogy megbízható szobatisztaságot érjen el amilyen hamar lehet, és követve néhány egyszerű szabályt könnyen növelheti az egész folyamatot, mind az Ön, mind a kölyök szempontjából.

Időzítsen helyesen!

Kölyökkutyájának összefüggést kell találnia a séta, és a dolgának elvégezése között, és nagyon fontos, hogy jó helyen legyen, amikor úgy érzi könnyítenie kell magán. Van néhány időpont, amikor a kölyök valószínűleg elvégezné a dolgát, és  könnyen növelheti a szobatisztaságra szoktatás esélyét, ha biztosítja, hogy a kölyök a szabadban lehessen ezekben az időpontokban:puppy-toilet-training

– evés után

– ivás után

– játék után

A kölyökkutya által elkövetett hibák számának csökkentése az Ön feladata, és tudni kell , hogy minden alkalommal, mikor a kölyök hibázik, és a lakásban végzi el a dolgát, helytelenül kapcsolja össze a dolgokat, és a teljes szobatisztaság megtanulása lelassul. Sok tulajdonos könnyebbnek tartja a kertbe ürítést megtanítani a kertbe vizelésnél azért, mert ez kevésbé gyakran történik meg, és sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a kölyköt  jókor, jó helyre viszik. Ahhoz, hogy megoldja ezt a problémát, hasznosnak találhatja a következő módszert:

Állítson be egy ébresztőórát, hogy kétóránként szóljon egész nap és éjjel  is, és vigye ki kétóránként kölyökkutyáját egy meghatározott helyre! Ez elsőre drasztikusnak hangzik, de ez lehet a szobatisztaságra tanításnak az egyik legegyszerűbb, és leggyorsabb módja. Sok tulajdonos gondolja úgy, hogy megéri néhány éjszakai megszakított alvás egy néhány nap alatt megbízhatóan szobatisztává való kölyökkutyáért.