Kullancs és bolha ellen Kiltix nyakörv

Hazánkban a két leggyakoribb, kutyáink egészségét veszélyeztető külső élősködő a kullancs és a bolha. A Kiltix nyakörv elpusztítja a bolhákat és a kullancsok összes vérrel táplálkozó fejlődési alakját: lárváit, nimfáit és a kifejlett kullancsokat is!

  • Kullancsok : ma már egész évben előfordulnak! Betegségek kórokozóit hordozhatják magukban, melyeket vérszívásuk során adhatnak át kutyáinknak. Ezek a vírusok, baktériumok és egysejtűek súlyos egészségkárosodást, akár halálos kimenetelű megbetegedést okozhatnak. A leggyakoribb betegségek  babéziózis és a Lyme-kór, melyek első tünetei a bágyadtság, láz, gyengeség, étvágytalanság, a csípést követően csak több nap vagy akár hét után jelentkezhetnek.
  • A bolhák : csípése nemcsak fájdalmas, de szintén számos egészségügyi probléma forrása lehet. A bolhák a kutyára, emberre egyaránt veszélyes galandféreg lárváit terjeszthetik. Érzékeny kutyákban a bolhanyál fehérjéi allergiás reakciót (bolhaallergia) válthatnak ki, ami súlyos vakaródzást, szőrhiányt és a bőr kisebesedését okozza.
  • Két hatóanyag kombinációja. A Kiltix nyakörv két hatóanyag, a flumetrin és a propoxur erejét egyesíti, ezáltal megnövekedett kullancs és bolha ellenes hatása hosszabb időn át érvényesül, mintha az egyes hatóanyagokat külön-külön használnánk.
  • Már 24 óra múlva véd. A Kiltix nyakörv hatóanyagai a mozgás és a gravitáció segítségével terjednek és a felhelyezést követően már 24 órával hatékony védelmet biztosítanak a test minden pontján. A tartós hatás eléréséhez és a védőréteg megújulásához a nyakörvet folyamatosan kell viselni.
  • Hét hónapig hat. A Kiltix nyakörv egyedülállóan hosszú, akár 7 hónapig tartó hatásának  köszönhetően a kullancs és bolha elleni védekezés nemcsak egyszerű és hatékony, de rendkívül gazdaságos is. A Kiltix nyakörv napi költsége csak egy perc telefonhívás árának (25ft) felel meg. Évente 2 Kiltix nyakörv használatával egész éven át gondoskodhat kedvence hatékony kullancs és bolha elleni védelméről.
  • Testreszabott megoldás. A Kiltix nyakörv minden életkorban biztonságos, kölykökre, vemhes és szoptatós szukákra is felhelyezhető. Bármely fajtájú, testméretű és szőrhosszúságú kutyánál alkalmazható. Kedvence testméretéhez igazodva három méretben is kapható.